19:00

Unbyns IF

Referat: MSSK/ÖIF 2 - Unbyns IF

Dags för omstart på hösten borta mot MSSK/ÖIF2. En på förhand svår match tyckte vi eftersom dom säkert mönstrar en bättre trupp än i vår hemmamatch, vilket också visade sig vara så.

Matchen börjar med att vi är alldeles för passiva och dom får ha boll och dominera. trots detta har vi ett bra läge då artin kommer igenom från vänster men skjuter på målvakten ur dålig vinkel. Vi har jobbigt på kanterna där dom får slå fina crossbollar. Redan efter 15 minuter får dom en tveksamt dömd straff som dom säkert gör 1-0 på. Ganska direkt efteråt kan dom göra 2-0 när vi inte får bort en höjdboll.
Nu känns uppförsbacken lång och brant, men sakta börjar vi spela bättre. Bra kombinationer som leder till ett par halvchanser. Vi har ett läge där Martin blir borttryckt av deras keeper i slutet där vi ropar på straff.

I andra bestämmer vi oss för att ta tag i händelseförloppet och vi visar direkt genom Linus på kanten som vinner flera bollar och kan kontra. Backlinjen kliver på lite hårdare. Efter en 15 minuter kan vi reducera genom Simon påpassad av Wallin efter kombospel på kanten. Nu känner vi verkligen att vi är med i matchen. Vi skapar flera bra chanser. Wallin har en bra stänkare som målisen får "TV rädda". Martin har ett straffläge återigen när målisen charkar bort honom utan att ta bollen. Anttila har ett skott över från bra läge. Känns som att det bara är en tidsfråga innan kvitteringen skall komma. Tyvärr kan dom göra 3-1 när vi missar lite i försvaret.
Men matchen är inte över eftersom Wallin kan göra 3-2 assisterad av Kris. VI hoppas på tilläggstid, men hinner inte skapa nån mer chans.

Matchen håller på att urarta i första känns det som då domaren har en väldigt ojämn och hemmabetonad bedömningsnivå, men det urartar aldrig som tur var. Vi kan vara nöjda med vår andra halvlek, synd att vi ger bort 30 minuter i första bara. Anttila gör ett kanonjobb på mitten. Linus vass framåt med bra aktioner. Tomas gör ett bra inhopp på högerbacken. Adde och Aidan tätar bra i mitten eftersom dom egentligen inte skapar så många chanser. Positivt är att vi fläckvis har ett bra passningsspel, negativt att vi bitvis har alldeles för många enkla tekniska fel och uselt passningsspel - ojämn nivå alltså....